2015. október 17., szombat

Szent Márton-pályázat (2015)




„Menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között!”(Mk 10,21)


Az idei Szent Márton napokon a szegénységgel, különösen a környezetünkben, Pannonhalmán élő szegényekkel ismerkedünk. Pályázatunk témája szorosan kapcsolódik ehhez a globális és egyben közvetlenül velünk élő problémakörhöz.

1.    FILM
A pályázatra olyan pár perces rövidfilmeket várunk, amelyek érzékeny és ötletes módon dolgozzák fel a szegénység témáját. A film műfaja tetszőleges, lehet például riportfilm, dokumentumfilm, animációs film, játékfilm, kísérleti film; szólhat a valóságos Pannonhalmáról, de alapulhat fiktív történeten is, stb. A filmek bármilyen erre alkalmas eszközzel (kamerával, mobiltelefonnal) forgathatóak és vághatóak.
A címmel, valamint az alkotók-szereplők neveit tartalmazó stáblistával ellátott alkotásokat pendrájvon a gimnáziumi titkárságon kell leadni valamilyen elterjedt (.avi, .mpeg, .mov, .flv) formátumban. A pendrávjot névvel ellátott borítékba rakjátok.

2.    INTERJÚ
Készíts interjút (7-8 oldal, Times New Roman, 12p, 1,5-es sorköz) egy pannonhalmi lakossal, aki rászorul a helyi szociális szervezet segítségére! Kérdezd a mindennapjairól, munkájáról vagy a munkanélküliség okairól, múltjáról, jövőképéről. Ad-e neki reális segítséget vagy esélyt a szociális intézményrendszer? Van-e remény arra, hogy ő, vagy a családja kilábaljon a nehézségekről. Az interjút követően elemezd ki a gyűjtött információkat (2-3 oldal)! Próbáld a szavak mögött felfedezni az emberi élethelyzet valóságát. Vizsgáld meg a kérdéseidben megbújó előítéleteket, értékítéleteket, és vesd össze a válaszokból kirajzolódó világgal! Értékeld a szakirodalom – esetlegesen tévesnek bizonyuló – kijelentéseit, majd térj ki arra, milyen következtetésekre adhat alapot végzett munkád!

Nevezési határidő: 2015. nov. 9., hétfő 12.00

Bírálóbizottság: Csertán Károly, Hartyándi Mátyás és Németh Tamás tanár urak.

Díjazás: 
1. díj: 25.000 forint
2. díj: 10.000 forint
3. díj: 5.000 forint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése